همشهری آنلاین: ششمین حراج تهران در حالی به فروش مجموع ۱۲ میلیارد و ۲۳۳ میلیون تومانی دست پیدا کرد که حضور آثار مجسمه و عکس در این دوره حراج پر رنگ بود.

به گزارش مهر، ششمین حراج تهران در بخش هنر معاصر ایران با ارائه ۱۲۰ اثر از ۱۱۲ هنرمند برگزار شد که از هنرمندانی چون رضا درخشانی، حسین زنده رودی، کوروش شیشه گران، منیر فرمانفرماییان، فریده لاشایی، بهمن محصص، منوچهر یکتایی و فرهاد مشیری هر کدام دو اثر ارائه شده بود.

چهار اثری که در این حراج به بالاترین قیمت چکش خوردند به ترتیب به آثاری از فرهاد مشیری، بهمن محصص، فرهاد مشیری و رضا درخشانی اختصاص داشت.

گران‌ترین اثر این دوره به فرهاد مشیری با نام «شماره های سیاه روی سفید» که در سال ۱۳۸۱ خلق شده است ۸۵۰ میلیون تومان چکش خورد. 

مجسمه «نی لبک زن» زنده یاد بهمن محصص که روی ۶۰۰ میلیون تومان چکش خورد دومین رکورد این شب را از آن خود کرد ودو اثر به طور مشترک جایگاه سومین رکورد ششمین دوره حراج تهران را به دست آوردند: نقاشی «شکار سبز در سبز» اثر رضا درخشانی و اثری از مجموعه کوزه های فرهاد مشیری با عنوان «بخواب گل شکستنی» که هر یک ۵۰۰ میلیون تومان چکش خوردند.

در این دوره حراج حضور هنرمندان جوان که برای نخستین بار در حراج تهران اثری از آنها ارائه می شد، این حراج را متمایز کرده بود.

پیش از این حراج تهران یک بار در سال در خرداد ماه برگزار می شد و از همین رو پنجمین حراج تهران ۷ خرداد ماه ۸۰ اثر از ۵۰ هنرمند کلاسیک و مدرن را چکش زد اما از سال ۹۵ حراج گذاران تهران تصمیم گرفتند این حراج را به دو بخش تقسیم کنند تا هنرمندان جوان تر نیز بتوانند به این حراج راه پیدا کنند. علیرضا سمیع آذر مدیر حراج تهران در نشست خبری پنجمین حراج تهران درباره دو بخش شدن حراج تهران توضیح داده بود: وقتش بود در دوره پنجم کمی نگاهمان را تخصصی تر کنیم برای همین در این دوره بخش اول حراج را که برگزار شد به آثار کلاسیک و مدرن اختصاص دادیم و بخش دوم حراج به آثار معاصر اختصاص دارد. در حراج خرداد ماه آثار هنرمندان در قید حیات نزدیک به ۳۰ درصد است اما در حراج ششم هنرمندان در قید حیات احتمالا نزدیک به ۷۰ درصد آثار را به خود اختصاص دهند.

اما فروش ۱۲ میلیاردی حراج ششم در قیاس با فروش ۲۵ میلیاردی حراج پنجم نشان می دهد که در این حراج حضور هنرمندانی که در بازار هنرهای تجسمی جایگاه کمتر تثبیت شده ای دارند و یا به تازگی به این بازار معرفی شده اند درصد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه حضور پر رنگ مدیوم عکس و مجسمه نیز در این حراج مشهود بود به طوریکه ۲۰ مجسمه و ۱۳ عکس در این حراج ارائه شد که در نوع خود قابل توجه است؛ هر چند این حراج نشان داد هنوز مجموعه داران و خریداران با تردید به خرید عکس اقدام می کنند به طوریکه از ۱۳ عکسی که چکش خورد عکسی از محسن راستانی متعلق به مجموعه «خانواده ایرانی» که بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان قیمت گذاری شده بود به فروش نرفت.

در بخش عکس شگفتی‌ساز را باید فروش عکس سعید صادقی دانست با عنوان «داستان ۶۳» که اثری از عکس های دفاع مقدس این هنرمند عکاس بود.

همچنین اثر رضا کیانیان و سروش میلانی زاده به ۲ برابر قیمت بیشینه به فروش رسید. آثار زنده یاد عباس کیارستمی نیز که همیشه بازار خوبی دارد با ۵۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت بیشینه به فروش رفت.

کد خبر 356481

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha